Vznášadlá budú na Sĺňave už cez víkend

  • Šport / Ostatné športy
  • 10. augusta 2017, 07:49
  • Autor:Barbora Jánošíková

Klub vodného motorizmu a vodných športov Piešťany prichystal už na najbližší víkend 12. a 13. augusta nevšedné športové podujatie – Majstrovstvá Európy vznášadiel o Veľkú cenu Slovenska 2017.

Súťaž bude tretím kolom zo štvordielneho seriálu Majstrovstiev Európy vznášadiel 2017, ktoré sa uskutočnia v anglickom Allertone, francúzskom Grez-Neuville a finálovom kole v nemeckom Saalburgu. Účasť potvrdili už jazdci z Nemecka, Francúzska, Švédska, ale aj z Rakúska, Česka a, samozrejme, domáceho Slovenska.
Súťažiť budú jazdci v štyroch seniorských, jednej nováčikovskej a jednej juniorskej kategórie vznášadiel. Pretekárska trať bude prechádzať po súši a, samozrejme, aj po vode, kde jazdci predvedú schopnosti ovládať svoje stroje pohybujúce sa vo výške približne 30 centimetrov nad povrchom značnou rýchlosťou. Podujatie bude tento rok rozšírené o propagačné jazdy rýchlostných motorových člnov „Classic boats“, na aké si môžu návštevníci zaspomínať zo 70. a 80. rokov.
Podujatie sa začne v sobotu aj v nedeľu o 10:30 tréningami, počas obednej prestávky od 12:00 bude depo pretekárov otvorené pre verejnosť a súčasne začne program pre divákov – ukážka Hasičského a záchranného zboru Piešťany a Aquafly – „lietanie“ nad vodou. Od 13:00 budú postupne nasledovať preteky všetkých kategórií a prezentácia motorových člnov klasik. O 15:00 bude opäť prestávka s otvoreným depom a programom – ukážka jazdy majstra sveta Róberta Hencza zo Štúrova na rýchlostnom motorovom člne Formula 500 a piešťanských vodných lyžiarov. Počas oboch prestávok sa uskutoční predstavenie činnosti a cieľov Centier včasnej intervencie a Platformy rodín detí so zdravotným znevýhodnením, ktorých môžeme všetci podporiť vo vytvorení dôstojného a plnohodnotného života pre deti a ich rodiny v situácii, na ktorú sa nie je možné vopred pripraviť. O možnostiach podpory sa počas víkendu dozviete viac.
Počas celého podujatia bude k dispozícii pre detských fanúšikov relax zóna a skákací hrad, kde sa môžu vyšantiť deti a rodičia si oddýchnuť. V nedeľu sa môžu diváci tešiť na finálový „Open race“, ktorého sa zúčastnia všetky vznášadlá bez rozdielu kategórií a štart bude systémom „Le Mans“. Bližšie informácie o podujatí i sprievodnom programe nájdete na stránke podujatia www.vznasadla.sk.
Tradične bude akcia opäť bez vstupného, čo je možné len vďaka podpore partnerov a dobrovoľníckej činnosti členov klubu. Preto veríme, že sa stretne čo najviac fanúšikov, aby podporili jazdcov domáceho Klubu vodného motorizmu a vodných športov Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín